Adatvédelmi szabályzat

Jelen tájékoztató célja, hogy a www.tiktop.hu weboldal (a továbbiakban: „Weboldal”) felhasználói (a továbbiakban: „Felhasználó(k)” vagy „Érintett(ek)”) a Weboldalon megvalósuló adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjanak.
A Weboldal egyes szolgáltatásai kizárólag a Felhasználó személyes adatainak megadását követően vehetők igénybe.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott személyes adatokat együttesen az ArvaliCom (Arvali Kft.; székhely: 2724 Újlengyel, Petőfi Sándor utca 48.; cjsz.: 13-09-177562; adószám: 14586941-2-13; képviselője: Karvalics, Attila; [email protected]) és a Follow Me Influencer Marketing Agency Ltd. (cjsz.: 639 694; székhely: Sweepstakes, Alexandra House, Ballsbridge, Dublin 4, D04 C7H2; képviselője: Buglya Gergely, [email protected]). a továbbiakban az Arvali Kft. és Follow Me Influencer Marketing Agency Ltd együttesen, mint: „Adatkezelő”) bizalmasan, a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően a jelen tájékoztatóban foglaltak szerint kezelik.

Weboldalon megvalósuló adatkezelések

Weboldal látogatói adatok – server-log-file-ok
A Weboldal használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre, a Weboldal elleni támadások felismerése, megakadályozása és vizsgálata) illetve statisztikai célokra kerül tárolásra. Ennek érdekében a Weboldal internet szolgáltatója automatikusan rögzíti és elmenti az úgy nevezett Server-Log-File-ok információit, amelyeket az Ön böngészője automatikusan továbbít részünkre. Ez érinti az Ön IP-címét, az Ön böngészőjét és nyelvi beállításait, valamint az Ön operációs rendszerét, az Ön internet szolgáltatóját, a dátum/idő beállításokat, valamint az aktuális és utoljára meglátogatott honlapok URL-címét. Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal az Adatkezelő nem kapcsolja össze. Abban az esetben, ha tudomást szerzünk a Weboldal jogellenes használatával kapcsolatos konkrét gyanúról, fenntartjuk ezeknek az adatoknak az utólagos kiértékelésére vonatkozó jogot.
Az adatkezelés ideje: maximum 60 nap. Ezen túl az adatok csak akkor kerülnek tárolásra, ha az szükséges a Weboldal elleni észlelt támadások vizsgálatához.
Az adatkezelés jogalapja: az Adatkezelő jogos érdeke (a fent felsorolt célok elérése).

Az adatkezelés célja: a Felhasználó kérdéseinek megválaszolása, kért információk közlése
Az adatkezelés jogalapja: az Érintett önkéntes hozzájárulása
Az adatkezelés ideje: a megadott személyes adatok a kérdés megválaszolását, illetve az utolsó kapcsolatfelvételt követő 30 napot követően, de legkésőbb 2019. október 1-ig törlésre kerülnek. Panaszok esetén az utolsó kapcsolatfelvételt követő 5 évig megőrizzük az adatokat.

Kezelt adatok köre

Az Év TikTok videója
a nevezett TikTok videó pontos elérhetősége a TikTokon nyilvánosan elérhető felületen
Az Év TikTokkere
a nevezett TikTokker TikTok profiljának pontos elérhetősége a TikTokon nyilvánosan elérhető felületen
Az Év TikTok Felfedezettje
a nevezett TikTokker TikTok profiljának pontos elérhetősége a TikTokon nyilvánosan elérhető felületen
A részegszemüveg challenge, a rögtönzött versenyek és a videóképzésre való jelentkezés esetén
Név
E-mail,
Mobiltelefonszám
Jegy vonalkód alatti száma
Életkor
16 éves kor alatt szülői nyilatkozat csatolása a szülő nevével, E-mail címével és telefonszámával

Légy a TikTOP fest & Awards nagykövete pályázat kapcsán
Név
E-mail,
Mobiltelefonszám
Életkor
16 éves kor alatt szülői nyilatkozat csatolása a szülő nevével, E-mai címével és telefonszámával

TikTok influencerként történő jelentkezés kapcsán
Név
TikTok profilnév
E-mail cím, messenger, Viber, Whatsupp (legjobb elérhetőség megadása)
Mobiltelefonszám
14 éves kor alatt szülői nyilatkozat csatolása a szülő nevével, E-mail címével és telefonszámával

Videókészítési workshopra jelentkezés esetén
Név
TikTok profilnév
E-mail cím, messenger, Viber, Whatsupp (legjobb elérhetőség megadása)
Mobiltelefonszám
Jegy vonalkód alatti száma
14 éves kor alatt szülői nyilatkozat csatolása a szülő nevével, E-mail címével és telefonszámával

Sajtóregisztráció során
Név
E-mail címe
Mobiltelefonszám
Médium neve

Szponzori érdeklődés esetén
Név
E-mail címe
Mobiltelefonszám
Képviselt cég neve

Kapcsolatfelvétel
Név
E-mail címe
Mobiltelefonszám
Életkor
14 éves kor alatti érdeklődés esetén szülői nyilatkozat a szülő nevével, E-mai címével és telefonszámával
Amennyiben kérdése van vagy szeretne bővebb információt megtudni az Adatkezelőről, vagy a TikTop 2019 rendezvényről, a Weboldal használata során a Kapcsolat űrlap kitöltésével lehetősége van felvenni a kapcsolatot az Adatkezelővel.

A helyszíni rögtönzött TikTok verseny, a Részegszemüveg Challenge és a Légy Nagykövet Pályázat esetében 16 év alatti nevezők esetén a szülők, gondviselők adatai
Név
E-mail
Telefonszám

Jegyvásárlás
Az alábbi weboldalakon keresztül lehetséges a TikTop 2019 rendezvényre jegyet vásárolni. A jegyvásárlás a Ticketportal HU Kft. weboldalán: https://www.ticketportal.hu/event/TikTOP-Fest-Award-2019, és az Akvárium Klub Kft. weboldalán, illetve a klub helyszínén: https://akvariumklub.hu/programok/tiktop-fest-2019/ keresztül lehetséges. Szervezők a jegyvásárlásával kapcsolatosan kizárólag az alábbi adatait kezelik, amelyet számukra a Ticketportal és az Akvárium szolgáltat:
A kezelt adatok köre: vonalkód
Az adatkezelés célja: jegytípus beazonosítása (14 év alatti jegy, 14 év feletti jegy, VIP jegy, a promóciók szempontjából 16 éves kor megléte, Szülőjegy
Az adatkezelés jogalapja: érintettel kötött jegyvásárlási megállapodás
Az adatkezelés ideje: a jegyvásárlás idejétől a rendezvány zárása

Promóciós, nyereményjáték célú adatkezelés
A Felhasználóknak lehetőségük van az egyes, Adatkezelő által meghirdetett nyereményjátékokon promóciókon részt venni. Az ezzel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatás elérhető az adott játék, promóció szabályzatában, tájékoztatójában.

Sütik kezelése a Weboldalon
A Weboldal megfelelő működéséhez néha „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, ahogy azt más webhelyek és internetszolgáltatók is teszik.

Mik is azok a sütik?
A sütik kis szövegfájlok, melyeket a Weboldal az oldalaira látogató Felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a Weboldal bizonyos ideig megjegyzi az Ön műveleteit és személyes beállításait (pl. a felhasználói nevet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így Önnek nem kell azokat újra megadnia minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogat, vagy az egyik lapról átnavigál egy másikra.

Milyen fajtájú sütiket használunk?
Amikor meglátogatja a Weboldalt, a következő fajtájú cookie-k kerülnek felhasználásra:

Cookie neve Típusa és megőrzési ideje Célja Harmadik fél
IDE 30 nap böngészési tevékenység eltárolása doubleclick.net
ANID 30 nap böngészési tevékenység eltárolása google.com
DSID 30 nap böngészési tevékenység eltárolása google.com
FLC 30 nap böngészési tevékenység eltárolása google.com
AID 30 nap böngészési tevékenység eltárolása google.com
TAID 30 nap böngészési tevékenység eltárolása google.com
embed.ly 365 nap weboldalra beágyazott tartalom lekövetése embed.ly
facebook.com böngészés időtartama facebook hirdetés és post kattintás konverzió mérés facebook.com
cdn.embedly.com 365 nap    

A sütik karbantartása
Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa, és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el az aboutcookies.org webhelyre. Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket, azaz lehetősége van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a Felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek, (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.

Adatfeldolgozók igénybevétele
Az Adatkezelő a fentiekben meghatározott célok érdekében a következő adatfeldolgozókat veszi igénybe:
I. Tárhely-szolgáltatás érdekében igénybe vett adatfeldolgozó
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége: EZIT Kft., Budapest, Victor Hugo u. 18-22, 1132, 061 700 4030
Az adatkezeléssel összefüggő tevékenység: tárhely-szolgáltatás
II. Jegyárusítás érdekében igénybe vett adatfeldolgozók

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:
Ticketportal HU Kft. – székhely: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 49. fsz.;
email cím: [email protected]
+36 30 533 9933

Akvárium Klub Kft. – székhely: 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
email cím: [email protected] +36 30 860 3368

Az adatkezeléssel összefüggő tevékenység: jegyek értékesítése

III. weboldal működtetés érdekében igénybe vett adatfeldolgozók:
Szép Norbert ev:
Székhely: 3282 Nagyfüged, Kossuth utca 42,
email cím: [email protected]
telefonszám: +36 30 364 4324

Adattovábbítás
Az adatok harmadik személyek részére nem kerülnek átadásra.

Adatbiztonság
Az Adatkezelő és az adatfeldolgozók a Felhasználók által megadott személyes adatokat bizalmasan kezelik és betartják a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat, így különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, valamint a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 EU rendelet (GDPR) rendelkezéseit.
Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.
Az adatok megismerésére jogosult személyek köre: A Felhasználók által megadott személyes adatokhoz kizárólag az Adatkezelő, illetve az adatfeldolgozók azon munkavállalói, megbízottjai férhetnek hozzá, akiknek ezen adatok megismerése a feladataik teljesítése érdekében szükséges.

Az Ön jogai
Önnek bármikor lehetősége van, hogy visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, amennyiben igen, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:
a) az adatkezelés céljai;
b) az érintett személyes adatok kategóriái;
c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
e) azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
h) automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.
Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát kérése esetén az Ön rendelkezésére bocsátja.
Ön bármikor jogosult kérni a pontatlan személyes adatok helyesbítését, illetve a kiegészítését, mely kérelemnek az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles eleget tenni.

Ön jogosult továbbá arra, hogy a hozzájárulását bármely időpontban visszavonja. A hozzájárulás visszavonása akkor következik be, amikor hozzájárulásának visszavonására irányuló kérelmét a jelen pontban meghatározottak szerint eljuttatja az Adatkezelőnek, és Adatkezelő a visszavonást követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül a személyes adatait a nyilvántartásából törli.
A sütik tárolásához való hozzájárulásának visszavonására a „Sütik kezelése a Weboldalon” pontban foglaltak szerint van lehetősége.
A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.
Az Érintett kérésére az Adatkezelő köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben
– a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
– az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
– ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, és az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
– a személyes adatokat jogellenesen kezelték; vagy
– a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és a jelen pont értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
A törlésre vonatkozó fenti rendelkezés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:
a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
b) a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
c) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;
d) közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
e) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az Érintett kérésére az Adatkezelő köteles korlátozni az adatkezelést, amennyiben
– az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
– az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
– az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
– ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, és az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az Adatkezelő az érintettet, akinek a kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.
Az Érintett a fentieken túl kérheti az Adatkezelőtől, hogy a megadott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja és jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt az Adatkezelő akadályozná, valamint amennyiben technikailag az megvalósítható, kérheti a személyes adatok Adatkezelők közötti közvetlen továbbítását is.
A kérelmek benyújtására az alábbi címeken van lehetőség: 2724 Újlengyel, Petőfi Sándor u. 48. szám alatti címen postai úton vagy az [email protected] e-mail címen.
A beazonosítás miatt mindig szükséges a pontos személyes adatok megadása.
Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatja az Érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről.
Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az Érintett azt másként kéri.
Az Adatkezelő helyesbítésről, korlátozásról, illetve a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították.
Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az Érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatja az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az Érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
A Felhasználó jogosult arra is, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból, jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.
Az adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 napon belül megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a kérelmező tiltakozása megalapozott, az adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat korlátozza, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
Az Érintett fenti jogainak megsértése esetén egyedi ügyének elbírálása érdekében, soron kívüli eljárás keretében bírósághoz, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; weboldal: www.naih.hu) fordulhat.

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosításokról Szervező közösségi média felületein számol be, minimum a https://facebook.com/tiktophungary oldalon. A Felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot. Jelen Adatkezelési szabályzat hatályon kívül helyez minden korábbi – a TikTOP Fest & Awards elnevezésű rendezvénnyel kapcsolatos általános adatkezelési szabályzatot.

Budapest, 2019. augusztus 1. – módosítva 2019. augusztus 21.